Magyar

Elérhetőségeink

Így találhat meg minket.


Újra a legjobbak között

2015.08.31.

A hazai egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem szerepel a legelőkelőbb helyen a világ felsőoktatási intézményeit rangsoroló sanghaji ARWU 2015-ös értékelése szerint. A szakok nemzetközi összevetésében a fizika szak immáron negyedszer -- az összes magyarországi szak közül egyedüliként -- jutott be a legjobb 150 közé.


Európa legjobb egyetemei között az ELTE matematikából és fizikából

2010.10.27.

Az európai egyetemekről a németországi CHE intézet által biológiából, kémiából, fizikából és matematikából elvégzett 2010-es felmérés szerint Magyarországról egyedül az ELTE került be a legmagasabb kategóriába (Excellence Group) – méghozzá két területen: matematikából és fizikából.

Ortvay Kollokvium

2017.09.14.

A félév első előadását Kormos Márton (MTA-BME "Lendület" Statisztikus Térelméleti Kutatócsoport tartja szeptember 21-én a 15:00 órától a 0.81-ben (Ortvay-terem).

Nemzeti Kvantumtechnológiai Program

2017.09.01.

Hazai konzorcium részeként nyertek jelentős támogatást az NKFI Alapból a Fizikai Intézet munkatársai, Vattay Gábor vezetésével.

A "Gangnam-járvány": vírusvideók a világhálón

2017.07.31.

Az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék kutatóinak – Kallus Zsófia, Kondor Dániel, Stéger József, Csabai István, Bokányi Eszter és Vattay Gábor – How the ‘Gangnam Style’ Video Became a Global Pandemic címmű tanulmányáról az MIT Technological Review közölt ismertetőt.

Három kutatócsoport nyert pályázati támogatást

2017.07.22.

Az NKFIH Jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatócsoportok támogatása (KH-17) című pályázatán kimagasló eredményt értek el egyetemünk kutatói: a nyertes 27 pályázat közül 7 projekt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatódhat, ezek közül három a Fizikai Intézetben működik.

Óriási sikert ért el a magyar fizikaválogatott Szingapúrban

2017.07.14.

Aranyérmet szerzett a középiskolásokból álló magyar fizikaválogatott a Szingapúrban megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Fizikatornán, ahová a világ minden részéről, összesen harminc országból érkeztek versenyzők. Tavaly ugyanezen a világversenyen ezüstérmet szereztek a magyarok.

Mesterséges intelligenciával a pontosabb rákdiagnosztikáért

2017.06.20.

A DREAM Challenges csoport nemzetközi versenyt hirdetett mammográfiai felvételek minél jobb diagnosztikai kiértékelésére. A versenyben részt vevő több mint 1200 kutató közül Ribli Dezső, a Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék doktorandusza második helyezést ért el.

Intézeti siker a Dolgozók Kupájában

2017.05.08.

Nguyen Quang Chinh, az Anyagfizikai Tanszék egyetemi docense a férfi asztalitenisz kategóriában bronz érmet nyert.

Nemzetközi sikerek

2017.04.27.

A 2017. április 16. és 22. között a németországi Stuttgartban megrendezett 24. International Conference of Young Scientists (ICYS) elnevezésű nemzetközi versenyen a 26 országból pályázott 160 diákot számláló mezőnyben a magyar diákok ismét szép sikereket értek el.

Tehetséggondozásban is élen az ELTE Fizikai Intézete

2017.04.26.

Idén immáron 19. alkalommal rendezték meg az Ifjú Fizikusok Osztrák Versenyét (Austrian Young Physicists' Tournament, AYPT) az ausztriai Leoben-ben. A tornán 9 ország 16 csapata versenyzett. A magyar csapat rendkívüli szerepléssel az abszolút első helyet szerezte meg.

További hírek »
FOR SECONDARY SCHOOL STUDENTS
FOR OUR STUDENTS
FOR COLLEAGUES
ARCHIVE